Skip to content

Over ons

De gezonde shop voor huid en lichaam!

Kim Rengelink van Rein Skin Institute: Een gezonde huid. Mijn passie!

Leuk dat je interesse toont voor de Gezonde huid Shop. Mijn naam is Kim Rengelink en heb een passie voor de huid. Ik ben gek op alles wat met skincare te maken heeft en ben altijd op zoek naar en de juiste huidverzorgingsproducten die echt iets doen voor je huid. Deze passie heb ik van jongs af aan al meegekregen van mijn moeder, die ook schoonheidsspecialiste is. 

Het idee achter de Gezonde huid Shop is dat ik door middel van tips, hoogwaardige producten voor de huid, mijn opgedane ervaringen met anti-aging en huidverzorging zoveel mogelijk met iedereen wil delen. De Gezonde Shop Voor Huid En Lichaam heb ik met trots overgenomen van mijn ouders Fred en Birgit Rengelink die dit hebben bedacht en opgezet.

In mijn schoonheidsinstituut Rein Skin Institute doe ik nog bijna dagelijks mijn ervaringen op en dat doe ik al meer dan 23 jaar met heel veel plezier. Het onderhouden en verzorgen van lichaam en huid is een dagelijks terugkerend fenomeen. Het gebruik van goede cosmetica is in onze westerse cultuur zeker geen overbodige luxe en voor het vertragen het verouderingsproces (Anti-Aging) is vaak meer nodig dan alleen het verzorgen van onze buitenkant.

Via een huidscan is soms goed te zien dat de huid ook “onzichtbaar’ beschadigd kan zijn. Veel huidproblemen ontstaan door het gebruik van “verkeerde” huidverzorgingsproducten. Uit onderzoek is gebleken dat 4 op de 5 vrouwen niet de juiste huidverzorgingsproducten gebruikt wat kan kan leiden tot jeuk, irritatie, eczeem, gevoelige huid, een onreine of vette huid of zelfs tot vroegtijdige huidveroudering. In veel huidverzorgingsproducten zijn vaak stoffen toegevoegd die onnodige of irriterende bestanddelen bevatten.

Een gezonde huid, dat willen we toch allemaal!

De huid is ons grootste en meest zichtbare orgaan van het lichaam. Een gezonde huid is niet alleen ons visitekaartje en goed voor ons zelfvertrouwen maar de huid heeft natuurlijk ook belangrijke functies. Naast dat het ons beschermt tegen allerlei invloeden van buitenaf, ondersteunt het ook de natuurlijke reiniging van het lichaam en speelt het een belangrijke rol bij het constant houden van de lichaamstemperatuur. Omdat de huid ook nog eens je algehele gezondheid weerspiegelt wil je daar natuurlijk goed voor zorgen.

De huid weerspiegelt je gezondheid

Aan je huid kun je zien hoe het met je gezondheid gesteld is. Zo kunnen fluweelachtige, donkere plekken op de huid wijzen op diabetes en een gelige kleur kan duiden op leverproblemen. Veel huidproblemen zijn vaak te herleiden naar een darmprobleem. Dat verklaart waarom de Gezonde-Huid-Shop veel producten in haar assortiment heeft die een gezonde spijsvertering ondersteunen.

Wanneer je gezondheid of je voeding niet optimaal is, zal je lichaam op de eerste plaats ervoor zorgen dat vitale organen, zoals bijvoorbeeld het hart, longen, lever, nieren etc. voldoende voedingsstoffen krijgen. De huid, haren en nagels worden altijd als laatste voorzien. Zo heeft de natuur dat geregeld.

Hoe houd je de huid gezond

Met goede cosmetica producten en het juiste huidtype kun je de huid gezond houden en de barrièrefunctie van de huid optimaliseren. Veel huidproblemen kunnen voorkomen en zelfs verholpen worden, door de huid van buitenaf goed te verzorgen. Maar wat is nu eigenlijk goede cosmetica?

Helaas zit er in veel cosmetica producten allerlei onnodige ingrediënten die irriterend of zelfs schadelijk kunnen zijn voor je huid en mogelijk zelfs voor je gezondheid. En dat is nou net niet wat je wilt, toch?

Ook speelt voeding een belangrijke rol bij het onderhouden van je huid. Bedenk daarbij dat je huid zichzelf om de 28 dagen vernieuwd. Met de juiste bouwstoffen heb je dus veel invloed op de gezondheid van de huid.

Onderzoeken tonen aan dat lifestyle meer invloed heeft op het verouderingsproces dan genen. De belangrijkste inzichten die uit deze onderzoeken naar voren kwamen is dat vooral een goede zonbescherming en een positieve levenshouding, de sleutel zijn voor een jeugdige uitstraling. Vrouwen met een positieve levenshouding blijken 30% meer kans te hebben op een jeugdige uitstraling dan vrouwen die minder positief in het leven staan, aldus de onderzoekers.

Andere factoren met een gunstig effect op de huid zijn: actief en energiek in het leven staan, regelmatig sporten, een nachtrust van acht uren of meer, gebruik van multi-vitaminen en een algehele goede gezondheid.

Het vertragen van het verouderingsproces en gezond ouder worden. 

Het onderhouden en verzorgen van lichaam en huid is een dagelijks terugkerend fenomeen en het gebruik van goede cosmetica is in onze westerse cultuur zeker geen overbodige luxe.

Anti-aging gaat over gezond ouder worden en goed in je vel zitten. Iets wat absoluut de moeite waard is om te bezitten.
Je kunt er dan ook niet vroeg genoeg aan beginnen. “Schoonheid” kun je op alle leeftijden omarmen en gaat veel verder dan een goede creme. De huid heeft immers twee kanten.

Schoonheid, zowel van binnenuit als van buiten is een kostbaar goed en krijg je niet zomaar, zonder er iets voor te doen. Anti-aging, of het vertragen van het verouderingsproces, is een unieke, preventieve en duurzame manier om je gezondheid, conditie en vitaliteit van lichaam en huid te optimaliseren, voor nu en de toekomst.

Wat de moeite waard is om te bezitten is de moeite waard om ervoor te zorgen. 

Natuurlijk ontsnapt niemand aan het ouder worden. Dat hoeft ook niet, maar de manier waarop dit gebeurt, heb je wél zelf in de hand. Gezondheidspreventie en anti-aging gaan hand in hand. Het advies is dan ook een uitgebalanceerde voeding met voldoende vitamines, mineralen, spoorelementen, vetzuren en aminozuren, zowel op als onder de huid.

Iedere huid is anders! Daarom zijn alle aangeboden producten, zowel, voeding voor de huid, cosmeceuticals als natuur cosmetica zorgvuldig door mij geselecteerd. Alle producten zijn 100% vrij van parabenen, minerale oliën, zeep, SLES, SLS en sulfaat en bevatten geen agressieve reinigingsmiddelen. Biologische huidproducten worden uitsluitend aangeboden met een eco keurmerk.

Ik wens je veel plezier en succes. Heb je advies nodig, neem gerust contact met mij op.

Gezonde groet,

Kim Rengelink.

Verbeter je huid nu

Gezonde shop voor huid en lichaam